Milou Janssen & Merle Boss - HKU

Allereerst zullen wij ons even kort voorstellen, wij zijn Milou Janssen 20 jaar oud en Merle boss 19 jaar oud. Milou komt uit het dorp Huissen vlak naast de stad Arnhem gelegen en Merle komt uit een klein dorpje genaamd Groessen, ook bij Arnhem gelegen. Momenteel studeren wij Kunst en Economie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (HKU) en zitten wij in ons derde studiejaar. Wij houden er beide van om te reizen, lekker te eten, te sporten, veel spontane dingen te doen met vrienden, nieuwe dingen te ontdekken en wij willen onszelf altijd blijven ontwikkelen. Wij worden gedreven door rechtvaardigheid en het feit dat je toch een verandering teweeg kan brengen in de wereld, ook al is die maar heel klein.

Het project dat wij bij Kant & Klaar Suriname gaan doen is voor ons een enorme uitdaging waar veel kansen en mogelijkheden liggen. Het lijkt ons een erg interessante en leuke opdracht omdat het je de mogelijkheid geeft om de welzijn en welvaart te verbeteren in het land. Het werken met de mensen, het ontdekken en vooral het creëren van creatieve mogelijkheden. Wij willen heel graag meer leren over drijfveren van mensen, maar ook het proces van iets traditioneels in Suriname naar de internationale markt brengen waaraan uiteindelijk verdient kan worden.

Wij verwachten dat wij geen moment stil zullen zitten hier, er zal altijd iets te doen zijn in de stageperiode. Van het doen van leuke tripjes tot aan het eten met de lokale bevolking en praten over traditionele waardes, maar ook continu creatieve kansen zien en creatieve input geven. Ook het leren kennen van een geheel andere cultuur zal voor ons een hele ervaring zijn waar we naar uitkijken. Als laatste willen we nog zeggen dat we uitgaan van een hele leerzame, uitdagende en zinvolle stageperiode in Suriname bij de organisatie Kant&Klaar Suriname!

Milou Janssen & Merle Boss, september 2017

 

SK&KS: Milou en Merle, hebben drie stageopdrachten voor het district Marowijne en ter voorbereiding van de Marowijne Agri & Food beurs. Bring Your Own (Super) Food, Packaging en Art waarbij ze een stuk onderzoek uitvoeren, overdrachtsmethode ontwikkelen en personen begeleding naar de beurs. 

 

Over Kant & Klaar Suriname

Stichting Kant & Klaar Suriname is de stichting van Kant & Klaar Suriname

tnaK & raalK emaniruS is de eenmanszaak van Kant & Klaar Suriname

Search